field-1246620_1920

Bijeenkomsten WPM naar aanleiding van wateroverlast

5 jul 2016

Waterschap Peel en Maasvallei wil in samenwerking met de LLTB terugblikken op en nadenken over de toekomst, naar aanleiding van de enorme hoeveel neerslag die de afgelopen weken is gevallen. Daarom heeft het waterschap twee bijeenkomsten georganiseerd om samen met agrariërs van gedachten te wisselen. Deze vinden plaats op 14 en 18 juli.

De klimaatverandering die de afgelopen decennia al is ingezet zal in de toekomst zorgen voor een grilliger klimaat in Nederland. Voorbereiding op langere periodes van droogte en extremere buien is noodzakelijk. Het waterschap heeft onder de naam Code Oranje een werkgroep samengesteld die de komende maanden gaat onderzoeken welke maatregelen moeten worden genomen om te komen tot een meer robuuste waterhuishouding in noord Limburg.

Dat kan niet in één keer; nu een paar snelle slagen, maar het wordt vooral een geleidelijke transitie naar een nieuwe situatie. Waterschap Peel en Maasvallei kan dit niet zelfstandig realiseren en zoekt daarom nadrukkelijk de samenwerking met de partners en buren in het gebied. Tijdens deze bijeenkomsten zetten het waterschap hiertoe een eerste stap.

Onderwerpen die aan de orde zullen komen zijn tijdens de twee bijeenkomsten:

  • hoe kunnen we het teveel aan water veilig afvoeren?
  • hoe voorkomen we overlast benedenstrooms?
  • hoe krijgen we het water sneller van en uit het land?
  • hoe voorkomen we aan de andere kant droogteschade doordat we het water te snel afvoeren?

Agrariërs in het werkgebied van waterschap Peel en Maasvallei zijn van harte welkom op één van de bijeenkomsten, donderdag 14 juli om 20 uur in zaal Roelanzia te Ysselsteyn of maandag 18 juli om 20 uur in de Baexheimerhof in Baexem.

Aanmelden is niet nodig.

Met de inbreng van de agrariërs hoopt het waterschap tot een sterker pakket maatregelen te komen.

20160602_131547

Pagina delen