field-1246620_1920

LLTB ondersteunt leden met afhandeling wateroverlast

09-06-2016

De LLTB en Arvalis ondersteunen leden in de afhandeling van wateroverlast. Niet alleen in het oplossen van knelpunten, maar ook bij het melden van schade. Dit is met name van belang wanneer het gaat om aansprakelijkheid en het aanvragen van een schadevergoeding.

Niet alle schade komt voor vergoeding in aanmerking. Voor de leden die schade willen melden, organiseert de LLTB samen met Arvalis zitdagen. Op 15, 16 en 20 juni in Roermond en op 17 juni in Oirlo. Samen met ondernemers wordt een zo compleet mogelijke melding van de schade opgesteld die, tezamen met een formele aansprakelijkheidsstelling, wordt ingediend.

‘De LLTB faciliteert deze schademelding voor leden geheel kosteloos. Leden hoeven zich enkel aan te melden via wateroverlast@lltb.nl’, zegt LLTB-bestuurslid Jan Veltmans. ‘Als ze aangeven welke datum en locatie de voorkeur hebben, nemen we contact met hen op.’

Veltmans vervolgt: ‘Zorg dat u tijdens de zitdag zoveel mogelijk gegevens (ligging perceel, eventuele foto’s en dergelijke) bij de hand heeft.’ Hij benadrukt dat het verhalen van de schade heel lastig is. ‘Dat is afhankelijk van veel individuele factoren en omstandigheden. Een eventueel vervolgtraject op uw schademelding dient u zelf te (laten) verzorgen. Arvalis kan daarbij behulpzaam zijn.’

Blijf schade en overlast melden

De LLTB adviseert leden bij overlast en schade het volgende te ondernemen:

  • Meld overlast via het Centraal Meldpunt Water: 0800-0341 én bij uw eigen gemeente.
  • Leg de waterschade vast door duidelijke foto’s te maken.
  • Bekijk zelf hoe je schade zoveel mogelijk kunt voorkomen.
  • Houd de websites van de waterschappen in de gaten voor het laatste nieuws.
  • Meld schade via de waterschappen.
  • Stuur daarnaast ook informatie (foto’s, inschatting/taxatie schade en de locatie) naar de LLTB, via wateroverlast@lltb.nl.
Meldpunt

Pagina delen