field-1246620_1920

LTO-themabijeenkomst ‘Klimaatadaptatie Water en Bodem’

29 feb 2016

Met hoosbuien en lange perioden van nattigheid en droogte bepalen extremen steeds meer het weerbeeld. Boeren en tuinders ondervinden daarvan direct gevolgen door overlast, lagere opbrengsten en schade. 

De voorbeelden uit de afgelopen jaren spreken voor zich. In deze tijd, waarin sterke prijsschommelingen het marktbeeld bepalen, zijn een hoge productiviteit door goede opbrengsten , efficiënt werken  en opbrengstzekerheid  belangrijker dan ooit.

Graag gaan wij met u  de discussie aan  over de consequenties van verschillende klimaatscenario’s  en over de kansen om hierop met  een goed water- en bodembeheer in te spelen. Daarin liggen opgaven voor agrarische ondernemers, kennisinstellingen, maar zeker ook voor overheden, waaronder voor waterschappen en  provincies.

LTO Nederland organiseert over dit actuele  onderwerp op woensdagmiddag 30 maart 2016 een themabijeenkomst onder de titel ‘Klimaatadaptatie Water en Bodem’ . Betrokken sprekers van het KNMI, ministerie van Economische  Zaken, STOWA en Louis Bolk Instituut geven op deze middag een presentatie.

Graag nodigen wij u uit hierbij aanwezig te zijn. Het programma is nog in de maak en ontvangt zo spoedig mogelijk.

De locatie zal in de omgeving van Utrecht zijn. Het programma start om 13.00 uur. Het wordt een boeiende bijeenkomst, dus reserveer de datum alvast in uw agenda! U kunt zich ook alvast aanmelden via deze link.

Aansluitend  maken wij vanaf 16.00 uur – 17.30 uur van de gelegenheid gebruik om Kees van Rooijen, onze beleidsadviseur water uit te zwaaien. Na een carrière van bijna 40 jaar in verschillende functies en bij achtereenvolgende landbouworganisaties gaat hij met pensioen. Wij nodigen u van harte uit om Kees in zijn functie bij LTO Noord en LTO Nederland  nog eenmaal de hand te schudden.

Regen

Pagina delen

Sectorgroepen

Dit artikel staat onder de volgende sectorgroepen
Akkerbouw, Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen, Fruitteelt, Paardenhouderij, Pluimveehouderij, Varkenshouderij