Volg LLTB op Twitter!

10 nov 2015Niet alleen boomkwekers Blij met de Bij

Bij op vaste plant

Binnen het Koepelproject Plantgezondheid Bomen en Vaste planten loopt een veelvoud aan projecten. Eén daarvan is ‘Blij met de Bij’ waarin met boomkwekers ‘Bee Deals’ afgesloten worden.

Het project ‘Blij met de bij’ heeft al diverse activiteiten uitgevoerd. Bij de kwekers zijn deze gericht op kennisverspreiding om de bewustwording te vergroten, en zodoende bijvriendelijke maatregelen te stimuleren. Bij andere partijen is deze erop gericht om te laten zien dat kwekers blij zijn met de bij, en dat bijen de boomkwekerij ook nodig hebben: boomkwekers kweken bomen en vaste planten die samen jaarrond stuifmeel en nectar leveren. Kwekers worden gestimuleerd bloemranden in te zaaien om zo de bijen voldoende voeding te geven. Consumenten komen dat bekijken tijdens publieksdagen en open dagen bij kwekers. Consumenten worden zich er zo van bewust dat zij met de aanschaf van onze producten voor de tuin ook hun bijdrage leveren aan gezonde bijen.

Het project is via Twitter te volgen: @blijmetdebij en via Facebook. En vanaf 2016 ook op onze webpagina van LTO Bomen en vast planten voor het Koepel project Plantgezondheid. Dit project is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage uit restgelden van het productschap tuinbouw.

Sectorgroepen
Dit artikel staat onder de volgende sectorgroep
Boom- en Vaste Plantenteelt
Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Inloggen