field-1246620_1920

Vooraankondiging: Melding grondwateronttrekking bedekte teelten

22 sep 2015
De waterschappen Peel en Maasvallei en Roer en Overmaas starten eind deze week met de meldingsperiode voor grondwateronttrekking voor beregening in de glastuinbouw, teelt in tunnels en pot- en containervelden.

Provincie Limburg en de waterschappen hebben nieuw beleid vastgesteld voor grondwateronttrekkingen in bedekte teelten. Voor bestaande onttrekkingen geldt een meld- en registratieplicht en een jaarlijkse opgave van gebruik. Per bedrijf is de bedoeling dat u een opgave doet van het aantal putten en pompen die in gebruik zijn voor bevloeiing in de glastuinbouw, teelt in tunnels en pot- en containervelden.

De melding volstaat voor huidige onttrekkingen. Nieuwe onttrekkingen worden vergunningplichtig, inclusief daaraan verbonden (onderzoeks-)voorwaarden.

In navolging van grondwateronttrekkingen in de open teelten willen de waterschappen onttrekkingen in de glastuinbouw, teelt in tunnels en pot- en containervelden in beeld brengen. Zowel LLTB als de waterschappen zullen de komende periode volop aandacht aan dit onderwerp besteden.  

Meer informatie ontvangt u van de waterschappen via de post. Vanaf 25 september staat er meer informatie op hun websites.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de LLTB infolijn 0900-463 65582 of met Annemie Hermans ahermans@lltb.nl en Jeroen Achten jachten@lltb.nl.
Water kas

Pagina delen

Sectorgroepen

Dit artikel staat onder de volgende sectorgroepen
Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen, Fruitteelt