field-1246620_1920

Uw stem doet ertoe: 18 maart waterschapsverkiezingen

3 mrt 2015
Op 18 maart vinden de waterschapsverkiezingen plaats. Dit gebeurt tegelijkertijd met de verkiezingen voor Provinciale Staten. Daardoor wordt een beduidend grotere opkomst verwacht dan bij voorgaande verkiezingen. Het belang van een duidelijk agrarisch geluid in de waterschappen behoeft geen betoog.

Zaken als een goed peilbeheer, voldoende ruimte voor beregening, een landbouwvriendelijk erosiebeleid en goed onderhoud van de beken zijn voor land- en tuinbouw van groot belang. De LLTB brengt daarom een stemadvies uit voor de agrarische kandidaten.

Er staan veel goede kandidaten op de lijst, maar vanwege de verwachte hoge opkomst moeten we zeer selectief zijn. De kiesdeler is voor Waterschap Peel en Maasvallei 9.375 en voor Waterschap Roer en Overmaas zelfs 18.750. Het is niet alleen belangrijk dat we nu voldoende agrarische mensen in het bestuur krijgen, maar ook dat zij de fusie in 2017 ‘overleven’. Alleen bestuurders met de meeste stemmen gaan door naar het nieuwe bestuur. Vanuit die gedachte hebben de waterportefeuillehouders van de LLTB besloten maximaal drie kandidaten te adviseren.

Waterschap Roer en Overmaas
Gerard Vanhommerig (Waterbelang Parkstad, nummer 2)

Waterschap Peel en Maasvallei
Thieu Bongers (Waterbelang Land van Weert en Leudal, nummer 3)
Jean Aerts (VVD, nummer 5)

Lees hier meer over deze drie kandidaten.

Wilt u de sector helpen, print dan de onderstaande bestanden en help de agrarische kandidaten hun boodschappen verspreiden. 

We hebben:
  • Een poster (voor achter het raam) en
  • Een flyer (kunt u dubbelzijdig afdrukken en doorknippen).
    Namens de waterportefeuillehouders,

    Jan Veltmans,
    Portefeuillehouder water LLTB

    Stemmen

    Pagina delen