field-1246620_1920

Presentatie onderzoek naar onderwijs en de hippische arbeidsmarkt

15 dec 2014

HAS Kennistransfer heeft in opdracht van de Sectorraad Paarden onderzoek gedaan naar onderwijs en de hippische arbeidsmarkt. De resultaten zijn 9 december in Ermelo gepresenteerd. Centrale vraag was hoe de hippische opleidingen beter kunnen aansluiten op het bedrijfsleven.

Projectleider Peter Scheer, HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen, presenteerde de onderzoeksresultaten. “Voor een betere aansluiting van de hippische opleidingen met het bedrijfsleven is een diepgaande integratie van praktijkonderwijs nodig samen met specialisaties in het onderwijs”, zo luidt het advies. “Dit samen met het verbeteren van de onderlinge communicatie en het opleiden van ondernemers voor het begeleiden van hun personeel zal tot een betere afstemming leiden”.

Het onderzoek leverde ook een blauwdruk voor hippische opleidingen op. Voorgesteld wordt het paardenonderwijs te splitsen in de beroepscompetentieprofielen instructeur, ruiter en medewerker paardenhouderij. Het MBO onderwijs wordt aangevuld met masterclasses en cursorisch onderwijs.

Het volledige onderzoek is hier te downloaden.

Paard

Pagina delen

Sectorgroepen

Dit artikel staat onder de volgende sectorgroep
Paardenhouderij