field-1246620_1920

Indienen UO-rapportage sterk verbeterd

23 dec 2014
Glastuinbouwbedrijven moesten vóór 1 mei 2014, zowel voor substraatteelt als grondteelt, de verbruiks- en/of emissiegegevens van stikstof en fosfor over het jaar 2013 aan de Uitvoeringsorganisatie glastuinbouw (UO) rapporteren.

Deze rapportages zijn voor Waterschap Peel en Maasvallei (WPM) noodzakelijk om te kunnen beoordelen of glastuinbouwbedrijven aan de geldende verbruiks- en of emissienormen voldoen. Dit past in het beleid om in 2027 nagenoeg geen lozingen van stikstof en fosfor uit de glastuinbouw te hebben.

In de voorgaande jaren was het aantal bedrijven dat aan de rapportageverplichting voldeed beperkt, ongeveer 30 procent. Om dat aantal te vergroten zijn de in gebied van WPM gevestigde glastuinbouwbedrijven in januari 2014 herinnerd aan deze verplichting. Dit heeft er toe geleid dat 60 procent van de bedrijven hun rapportage op tijd hadden ingediend. Een verdubbeling ten opzichte van eerdere jaren.

Omdat WPM het, net als de andere waterschappen, belangrijk vinden dat alle bedrijven de rapportage indienen, hebben de bedrijven die nog niet hadden gerapporteerd in oktober een tweede herinnering ontvangen. Deze herinnering heeft ertoe geleid dat eind november een percentage van 94 procent van de bedrijven heeft gerapporteerd. WPM spreekt van een goed resultaat.

De bedrijven die de UO rapportage niet hebben ingediend, hebben een bestuurlijke strafbeschikking ontvangen van 500 euro. Naderhand hebben deze bedrijven de benodigde gegevens alsnog moeten rapporteren.

Voor komend jaar wil WPM u erop wijzen dat de rapportage over het jaar 2014 voor 1 mei 2015 binnen moet zijn bij de UO data base. Net als afgelopen jaar zijn inspecteurs Wilmar Swinkels en John Timmermans van Waterschap Peel en Maasvallei in 2015 bereid om u te ondersteunen bij de indiening van de rapportage.
Water kas

Pagina delen