Volg LLTB op Twitter!

20-09-2014Week van de veiligheid

Week van de Veiligheid
Limburg staat van 3 tot en met 12 oktober in het teken van de Week van Veiligheid; een landelijke campagne waarin op allerlei manieren aandacht gevraagd wordt voor Veiligheid. Het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Limburg (Ondernemend Limburg, Politie, OM, Gemeenten en Provincie) heeft deze landelijke campagne vertaald in een aantal regionale activiteiten.

Noteer de volgende data in uw agenda!

Ondernemersontbijt/ Kick off aanmelden
Vrijdag 3 oktober, 8.00-10.00u, Ondernemersplein Roermond, Steegstraat 5, Roermond
De kick-off van de Week vindt plaats tijdens een themaontbijt in Roermond. Een ondernemer die slachtoffer was van criminaliteit vertelt wat hem is overkomen. U zult horen in welke valkuilen in no time getrapt kan worden. Het gaat daarbij dit keer vooral over fraude, phishing (achterhalen van bijv. bankgegevens) en spookfacturen. Hij geeft tips wat je als ondernemer zelf kunt doen om te voorkomen dat het u gebeurt. Want vergis u niet, het gebeurt voordat u er erg in heeft!

Maurice Kuijpers (Specialist Financiële Logistiek) en Ruud Verstappen (procescontroller) zijn onze gasten van de Rabobank en zij vertellen wat dit nu vanuit het bankwezen betekent als je het hebt over ‘verantwoordelijkheid’. Kortom een boeiend thema waar u
alleen maar uw voordeel mee kunt doen.

Deputé Beurskens zal bij het ontbijt aanwezig zijn en zal samen met enkele andere leden van het RPC de Week van de Veiligheid officieel aftrappen en het belang benadrukken van veilig ondernemen voor het bedrijfsleven .

Themazittingen aanmelden
Woensdag 8 oktober 9.30-12.00u, Rechtbank Maastricht, St. Annadal 1, Maastricht
Vrijdag 10 oktober, 9.30-12.00u, Rechtbank Roermond, Willem II Singel 67, Roermond
Gedurende deze twee ochtenden zijn er twee themazittingen rond criminaliteit en ondernemen georganiseerd. Een aantal veel voorkomende zaken worden dan behandeld voor de rechtbank.

U kunt daarbij aanwezig zijn en zo zien hoe rechtszittingen verlopen, welke dader er achter een misdrijf zit en wat er met aangiftes gebeurt. Op deze ochtenden staan winkeldiefstal-, hennepteelt- en overvalzaken op de rol.

Belangrijke doelstelling hierbij is om de aangiftebereidheid door ondernemers te bevorderen. Veel te vaak zien ondernemers geen nut in het doen van aangifte bij criminaliteit, is de ervaring. ‘Ondernemend Limburg’ wil laten zien dat aangifte doen van belang is en dat wel degelijk iets mee gedaan wordt. Na afloop gaat u in gesprek met de mensen van het OM. Zij vertellen over de werkwijze van het OM, de ontwikkelingen in criminaliteit en de samenwerking met de Politie.

Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. Mis het niet. Zo’n zitting maakt u niet iedere dag mee!

Netwerkbijeenkomsten Ondernemend Limburg aanmelden
  • Maandag 6 oktober 18.00-21.00u,Trainingscentrum Politie Kerkrade, Tunnelweg 113, Kerkrade
  • Woensdag 8 oktober 18.00-21.00u,Trainingscentrum Politie Sevenum, Medegebroekweg 11, Sevenum

Naast de themazittingen vinden in Kerkrade en Sevenum bij het Politie Trainingscentrum twee netwerkbijeenkomsten plaats. Ook die staan in het teken van ondernemen en criminaliteit. Er wordt ingegaan op de manieren waarop georganiseerde criminaliteit opereert en daarbij ook gebruik maakt van bonafide ondernemers. Een van de spreker is Wim Smits, directeur van het Regionaal Informatie en Expertisecentrum Limburg (RIEC) over de vermenging van onder- en bovenwereld en hoe je daar als ondernemer mee te maken kunt krijgen; Verder is een van de projectleiders van het project Groene Goud onze gast over de bestrijding van grootschalige hennepteelt en Wilfred van Rooij of Ad van Bussel, experts op het gebied van computercriminaliteit geven u graag ook een toelichting. Ook hier zorgen wij voor de inwendige mens. U krijgt tevens een inkijk in het Politie Trainingscentrum en u maakt kennis, onder voorbehoud, met het wapenarsenaal van de Nederlandse Politie.

Alle bijeenkomsten worden u gratis aangeboden. Let op de website www.lltb.nl of www.mkblimburg.nl voor de meest actuele informatie. Voor meer informatie: mevrouw N. Alberts 0475 381 705.

Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Inloggen