field-1246620_1920

Hoeveel mest kunnen de Nederlandse mestverwerkers verwerken?

1 jul 2014
Alle mestverwerkers, nu en in de toekomst, zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de landelijke inventarisatie mestverwerkingscapaciteit.

Dit initiatief van Projectbureau Lokale Mestverwerking en Bureau Mest Afzet is het vervolg op de inventarisatie van vorig jaar. Voor zowel veehouders als mestverwerkers is het van belang te weten wat de actuele stand van zaken is en hoe de capaciteit zich ontwikkelt.

In de aanloop naar de invoering van de verplichte mestverwerking heeft het Projectbureau Lokale Mestverwerking in samenwerking met Bureau Mest Afzet vorig jaar een eerste inventarisatie gemaakt van de bestaande en in ontwikkeling zijnde mestverwerkingscapaciteit. De conclusie was dat voor 2015 nog niet voldoende capaciteit beschikbaar was. Wel zaten er veel initiatieven in de pijplijn. Uit de nieuwe inventarisatie moet blijken of en welke stappen Nederland moet nemen om aan de verwerkingsplicht te voldoen.

Doe mee
De inventarisatie is van belang om te kunnen beoordelen of er voldoende verwerkingscapaciteit voor de veehouders beschikbaar komt om aan de verwerkingsplicht te kunnen voldoen. Daarnaast kunnen uit de inventarisatie knelpunten naar voren komen van diverse aard. Welke acties daaruit voort kunnen komen wordt bepaald als de uitkomsten bekend zijn. Voor zowel de veehouderijsector en de (toekomstige) mestverwerkers levert de inventarisatie waardevolle informatie op. De mestverwerkers krijgen zicht op hoe de markt zich ontwikkelt en kunnen op basis daarvan besluiten nemen ten aanzien van de eigen onderneming. Het Projectbureau Lokale Mestverwerking en Bureau Mest Afzet roepen dan ook alle mestverwerkers en toekomstige mestverwerkers op om de inventarisatie in te vullen. Een persoonlijke uitnodiging is verstuurd naar de adressen die bekend zijn bij het Projectbureau Lokale Mestververwerking en Bureau Mest Afzet. Ook niet-aangeschrevenen zijn zeer welkom om deel te nemen aan de inventarisatie, die te vinden is op www.bureaumestafzet.nl en op www.mestverwerkingsloket.nl. Onder de inzenders wordt een gratis cursus: “Zakelijk Twitteren” verloot ter waarde van 120 euro. De mogelijkheid om de inventarisatie in te vullen sluit op 17 juli 2014.
Mest

Pagina delen