Volg LLTB op Twitter!

26 jul 2013Ondernemersklas van Zo Ziet Limburg Dieren start in het najaar

varkens3
Met als titel ‘Zo Ziet Limburg mijn dierhouderij in 2025’ start Zo Ziet Limburg Dieren in het najaar een eerste Ondernemersklas. Het leerprogramma is gericht op Limburgse ondernemers en bedrijfsleiders in de intensieve veehouderij, die actief bezig zijn met hun toekomst.

De Ondernemersklas start op 22 oktober 2013, heeft zes lesdagdelen en gaat in op alle facetten van bedrijfsvoering die te maken hebben met duurzaam produceren, maatschappelijke waardering en een gezond verdienmodel. Samen met andere ondernemers en experts kijken we vooruit naar 2025 en verder. Welke ontwikkelingen gaan er plaatsvinden binnen de intensieve veehouderij? Wat betekent dit voor de huidige bedrijfsvoering? Welke aanpak is er nodig om ook in 2025 een economisch goed lopend e maatschappelijk gewaardeerd bedrijf te hebben?

Door te werken met persoonlijke leerdoelen bepaalt iedere ondernemer waar zijn of haar zwaartepunt ligt in de Ondernemersklas. We gaan aan de slag met onderwerpen als ondernemersvaardigheden, milieu, ruimtelijke inpassing van het bedrijf, dierenwelzijn, het toekomstige verdienmodel, communicatie en de maatschappelijk discussie over de intensieve veehouderij. Met praktijkvoorbeelden en sprekers van binnen en buiten de sector wordt getoond wat mogelijk is, maar ook waar het fout kan gaan. Het doel is om meer zicht te krijgen op mogelijke vragen uit de markt, buurt en maatschappij en gemakkelijker in gesprek te gaan over de ontwikkelingen op het bedrijf, bijvoorbeeld met gemeente of provincieambtenaren.

De Ondernemersklas was voornemens te starten in het voorjaar. Dit bleek echter voor veel geïnteresseerde deelnemers te kort dag te zijn. Naast de al aangemelde deelnemers zijn er nog enkele plekken beschikbaar waarvoor vanaf nu ingeschreven kan worden. Zo Ziet Limburg Dieren biedt het volledige programma eenmalig aan voor 375 euro exclusief btw. Dat is een zeer aanzienlijke reductie, die mogelijk is dankzij bijdragen van de provincie Limburg, de LLTB en de HAS Hogeschool.

Aanmelden
Toekomstgerichte Limburgse ondernemers en bedrijfsleiders in de intensieve veehouderij kunnen zich voor de ondernemersklas nog aanmelden tot en met 27 september. Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u een mail sturen naar Diana de Rooij, Adviseur dier- en veehouderij HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen: d.derooij@has.nl.
De Ondernemersklas is een van de projecten van Zo Ziet Limburg Dieren (ZZLD). Daarin werken de provincie Limburg, alle Limburgse gemeenten, de LLTB, de Milieufederatie Limburg, de Dierenbescherming Limburg, de GGD Noord-Limburg en de kennisinstellingen WUR en Hogeschool HAS samen aan verduurzaming van de veehouderij.

Meer informatie is hier te vinden.
Dossiers
Dit artikel staat onder het volgende dossier
Duurzame veehouderij
Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Agenda