Corona banner

Corona

Op deze pagina vindt u meer informatie vanuit de LLTB en LTO Nederland over de coronacrisis. Ook vindt u hier handige hulpmiddelen die u kunnen helpen uw weg te vinden door deze moeilijke tijden.

Veelgestelde vragen

LTO Nederland heeft een Q&A opgesteld, met daarin veelgestelde vragen (en antwoorden) en links naar websites waar u aanvullende informatie kunt vinden. Deze lijst wordt iedere dag bijgewerkt en aangevuld op basis van de actualiteit.

Bekijk de Q&A hier >>

Support Your Locals

De maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het coronavirus onder controle te krijgen, leiden bij veel boeren en tuinders tot acute verstoring van productie, handel en verkoop van producten. Bijvoorbeeld door het sluiten van horeca en catering kunnen ondernemers hun vertrouwde afzet niet kwijt.

Onder de noemer #SupportYourLocalsNL zijn door het hele land initiatieven ontstaan om agrarische ondernemers te helpen. Consumenten worden opgeroepen om hun inkopen ook lokaal of regionaal te doen, bijvoorbeeld bij een boerderijwinkel in het dorp. De koper krijgt zo niet alleen gezonde en verse producten, maar helpt de ondernemer tevens door deze moeilijke tijden.

Klik hier voor een lijst van LLTB-leden met een boerderijwinkel of verkooppunt.

Media over inzet LLTB tijdens coronacrisis

De LLTB probeert zo goed mogelijk te communiceren over de verschillende ontwikkelingen rondom de coronacrisis. Bijvoorbeeld via extra nieuwsbrieven en de wekelijkse corona-update naar leden. Ook de media besteden regelmatig aandacht aan de gevolgen van de coronacrisis voor onze boeren en tuinders en de acties die de LLTB neemt om hen in deze moeilijke tijden te ondersteunen.

Klik hier voor een overzicht van een aantal artikelen in de lokale en regionale media.

Infographics

Hieronder een overzicht van infographics gemaakt door LTO Nederland:

Posters voor erfbetreders

Naast infographics heeft LTO verschillende posters ontwikkeld die klanten en andere erfbetreders wijzen op de maatregelen die op het bedrijf zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Download de posters hieronder:

Tips voor ondernemers

Lees meer over:

Heeft u vragen over de coronasituatie? Dan kunt u contact opnemen met de LLTB Infolijn via 06-83776001, telefonisch of via WhatsApp. De LLTB Infolijn is in verband met de coronacrisis zeven dagen in de week van 8 tot 21 uur bereikbaar. U kunt ook een mail sturen naar info@lltb.nl.

Terug naar vorige pagina