Volg LLTB op Twitter!

Nieuws over criminaliteitsbestrijding in het buitengebied

Er zijn geen artikelen gevonden.

Over criminaliteitsbestrijding in het buitengebied

Dief

Jaarlijks worden boeren en tuinders geconfronteerd met diefstallen en criminaliteit op het land, in de kas of op het erf. Diefstal van diesel of landbouwwerktuigen en diefstal van sproeiers bij fruittelers en boomkwekers zijn aan de orde van de dag en heel vervelend omdat de bedrijfsvoering in gevaar kan worden gebracht. De criminaliteit moet ingedamd worden. Dat kan de politie niet alleen. Ook u als ondernemer hebt een taak om criminelen het zo moeilijk mogelijk te maken. 

Diefstalpreventie
De LLTB heeft regelmatig overleg met de politie en met verzekeraar Achmea/Interpolis. De regio’s Oost-Brabant en Limburg steken qua criminaliteit ver uit boven het landelijk gemiddelde. Dit maakt maatregelen noodzakelijk!

Wat kunt u doen?

  1. Voorkomen van diefstal en criminaliteit
  2. Deelnemen aan de gratis ‘veiligheidsscan voor bedrijven’
  3. Nemen van beveiligingsmaatregelen
  4. Alert zijn op verdachte situaties en bij onraad Politie bellen
  5. Aangifte doen


Doe nu de scan

1) Voorkomen
Openstaande deuren van schuren en stallen, sleutels in het contact van een trekker van 150.000 euro op het erf, niet afgesloten dieseltanks, tuinbouwtrekkers ‘verstopt’ tussen de bomenrijen achter op het land. Ga zo maar door. Allemaal heel herkenbare voorbeelden die het criminelen gemakkelijk maken om iets van hun gading mee te nemen. Voorkomen van diefstal is beter dan genezen.

Advies:
Wees alert en maak het criminelen zo moeilijk mogelijk. Registreer kenmerkende gegevens (chassisnummers, kentekens, CE-nummers), fotografeer en zet waardevolle spullen achter slot en grendel.

2) Gratis ‘veiligheidsscan diefstalpreventie’
Het landelijke Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheidspreventie biedt ondernemers een gratis ‘veiligheidsscan’. Na aanmelding, maakt een adviseur een afspraak om op uw bedrijf een scan uit te voeren. Op basis van de scan krijgen ondernemers een advies voor organisatorische, bouwkundige, elektronische of digitale beveiligingsmaatregelen.

Advies:
Meldt u snel aan voor de ‘veiligheidsscan diefstalpreventie’ via:
Email: vkb@hetccv.nl
Telefoon: 030 – 75 16 799
Vermeld uw naam, adres, plaats, telefoon en e-mail adres. Het aantal veiligheidsscans is beperkt. Meld u snel aan!

3) Neem beveiligingsmaatregelen en krijg korting tot een maximum van 1.000 euro
Deelnemers aan de veiligheidsscan, die willen investeren in beveiligingsmaatregelen, hebben de keuze uit speciale pakketten van het CCV. Bij aankoop wordt 50 procent van de investering vergoedt tot een maximum van 1.000 euro. Er is geen verplichting tot aankoop.

4) Alert zijn en bij onraad politie bellen!
Ondernemers zien maar al te vaak verdachte situaties of betrappen criminelen op heterdaad. Bel bij onraad altijd de politie!

  • Bij verdachte situaties en heterdaad: 112
  • Geen spoed; wel politie: 0900 – 88 44

Aangifte doen
De politie vindt het zeer belangrijk dat er in alle gevallen aangifte wordt gedaan. Zonder aangifte kan de politie geen opsporingscapaciteit inzetten!

Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing
De Regionale Platforms Criminaliteitsbeheersing (RPC's) zijn samenwerkingsverbanden waarin lokale veiligheidsproblemen worden aangepakt. RPC's richten zich op het ontwikkelen, stimuleren en uitvoeren van regionale projecten. LLTB heeft zitting in het RPC Limburg.

Een van de activiteiten die het platform organiseert is de Week van Veiligheid; een landelijke campagne waarin op allerlei manieren aandacht gevraagd wordt voor Veiligheid. Het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Limburg (Ondernemend Limburg, Politie, OM, Gemeenten en Provincie) heeft deze landelijke campagne vertaald in een aantal regionale activiteiten. 

Hier vindt u meer informatie.

Handige links
LTO Ledenvoordeel
Het CCV
Politie
Achmea
Interpolis 
PincAgro

 

Specialist LLTB

Nicole Alberts

Nicole Alberts
Projectleider belangenbehartiging
tel. 0475 381705
fax 0475 381847