Fruit

Bijeenkomst 'Een duurzame toekomst hand in hand met een duurzaam verdienmodel'

De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) heeft specifiek voor fruittelers in de kring Limburg de bijeenkomst 'Een duurzame toekomst hand in hand met een duurzaam verdienmodel' georganiseerd. Het is op dinsdag 28 mei van 15.00 tot 21.00 uur bij De Peelkroon in America.

Fruitteelt 1

Deze bijeenkomst is onderdeel van het praktijkprogramma 'Weerbaarheid in de praktijk’ waarin telers samen met teeltdeskundigen in diverse plantaardige sectoren stappen om minder en efficiënter gewasbeschermingsmiddelen toe te passen.

Kijkje in keuken
Tijdens deze middag en avond worden praktische tips en concrete voorbeelden uit de praktijk gegeven om het fruitteeltbedrijf te verduurzamen en om zelf toe te passen. Het programma begint om 15.00 uur. Een kijkje in de keuken van De Peelkroon wordt om 15.30 uur gegeven door eigenaar Rob van Enckevort. Hij zal vertellen welke stappen hij heeft gezet om zijn bedrijf op een een financieel gezonde wijze te verduurzamen. Er wordt ingegaan op de risico’s en hoe deze te beperken en Rob deelt hoe hij zelf omgaat met het soms wat negatieve sentiment over de sector.

Prikkelende stellingen
Om 17.00 uur is het diner. Daarna wordt onder begeleiding van Emile Langerak van de Ondernemerschap Academy met elkaar in gesprek gegaan. Dit gebeurt aan de hand van enkele prikkelende stellingen met betrekking verduurzaming van bekenden uit de fruitteelt sector met ieder z'n eigen visie.

Verder worden ervaringen uit de praktijk gedeeld om met en van elkaar te leren ieder fruitteeltbedrijf verder te verduurzamen met een duurzaam verdienmodel. De afsluiting met borrel is rond 21.00 uur.

Aanmelden
Aanmelden kan door vóór 14 mei hier te laten weten met hoeveel mensen je komt. Na je inschrijving ontvang je een voorbereidende mail samen met het adres van de locatie.

Bijeenkomst delen