Volg LLTB op Twitter!

03-09-2019Inventarisatie: Gevolgen van zwerfafval voor veehouders

Zwerfafval campagne

Wellicht heeft u er wel eens mee te maken gehad; schade door zwerfafval. Blikjes of plastic in het land waar u uw vee weidt of versplintert in het (kuil)gras.

Omdat er momenteel nog weinig bekend is over de (economische) schade die ontstaat bij veehouders door zwerfafval, is er een onderzoek opgestart. Wij willen u vragen hier aan mee te werken. Uw informatie is namelijk van grote waarde voor het onderzoek (ook als u nog nooit met zwerfafval te maken had op uw bedrijf).

Het onderzoek is onderdeel van de Landelijke Aanpak Zwerfafval (LAZ), uitgevoerd in opdracht van Rijkswaterstaat. De anonieme vragenlijst duurt ongeveer vijf minuten. De resultaten uit het onderzoek worden gebruikt bij het opstellen van beleidsdoelen voor zwerfafval. Wij vragen u daarom om de vragenlijst in te vullen en de veehouderij een stapje verder te helpen.

Deze enquête is voor alle veehouders van rundvee, paarden, schapen, geiten, varkens en pluimvee die weidegang of een uitloop te hanteren, of waar (berm)gras, hooi of kuil gevoerd wordt.

Hartelijk dank voor uw medewerking!

Vul de enquête in >>

Dit is een bericht van LTO Nederland.

 

Sectorgroepen
Dit artikel staat onder de volgende sectorgroep
Rundvee- en schapenhouderij
Terug

Reacties

Reageren

Naam
E-mail
Reactie

Inloggen