field-1246620_1920

Uitstel betaling belastingen in verband met water- en hagelschade mogelijk

30 jun 2016

Voor ondernemers die zijn getroffen door de water- en hagelschade en die daardoor in tijdelijke liquiditeitsproblemen zijn gekomen, bestaat de mogelijkheid om bij de Belastingdienst uitstel voor het betalen van belastingen aan te vragen.

U kunt hierbij onder andere denken aan inkomstenbelasting, btw, loonheffingen en vennootschapsbelasting. Onder voorwaarden kunnen ondernemers gebruik maken van de Regeling Bijzonder Uitstel in de Invordering. Deze regeling biedt de mogelijkheid om uitstel van betaling voor een periode van meer dan 12 maanden te krijgen. Belangrijk voor het krijgen van dit uitstel is dat een derde deskundige (bijv. een accountant, financier of adviseur) een verklaring afgeeft waarmee hij aannemelijk maakt dat:

  • het gaat om werkelijk bestaande betalingsproblemen;
  • de betalingsproblemen tijdelijk zijn;
  • de betalingsproblemen vóór een bepaald tijdstip zullen worden opgelost;
  • de onderneming levensvatbaar is.

Ondernemers die uitstel nodig hebben in verband met liquiditeitstekorten kunnen (via hun fiscale dienstverlener) een onderbouwd verzoek indienen bij hun belastingkantoor. LTO Nederland adviseert ondernemers om contact op te nemen met hun fiscaal dienstverlener (accountant, boekhoudkantoor) en via hen de aanvraag bij de Belastingdienst in te dienen.

blauwe brief

Pagina delen