field-1246620_1920

Limburgse Land- en Tuinbouw Loont 2 vastgesteld

13-05-2016

Provinciale Staten van de provincie Limburg hebben in overgrote meerderheid het Investeringsprogramma Limburgse Land- en Tuinbouw Loont 2 (LLtL 2) vastgesteld. Het programma LLtL 2 is in lijn met het coalitieakkoord 'In Limburg bereiken we meer'.

Limburg zet de komende jaren sterk in op de vorming van strategische allianties, meer onderlinge samenwerking en partnerships met andere ondernemers in de land- en tuinbouw. De toekomst van de land- en tuinbouw verandert snel en wordt steeds diverser. De noodzaak om mee te bewegen in een veranderende samenleving en markt is groter dan ooit. Het is aan de land- en tuinbouw en aan de maatschappij om samen de juiste oplossingen bij deze veranderingen te vinden.

Het uitvoeringsprogramma omvat vier investeringslijnen:

  • Ruim baan voor voorlopers & doorontwikkelaars;
  • Meerwaarde voor omgeving;
  • Perspectief voor ondernemerschap en
  • Fundament voor ontwikkeling.

Léon Faassen sprak Statenleden toe

LLTB-voorzitter Léon Faassen sprak de aanwezige Statenleden voor de behandeling van het agendapunt toe. ‘Laat ik beginnen met de provincie een compliment te maken. Niet alleen voor deze nota, maar vooral voor de open en prettige wijze waarop we over zaken kunnen communiceren en discussiëren’, begon Faassen zijn verhaal.

Faassen zei verder dat iedereen weet dat het voor veel boeren en tuinders een moeilijk tijd is. ‘Er zijn steeds meer eisen op het gebied van hygiëne, voedselveiligheid, dierwelzijn en milieu. Begrijpelijk, maar de opbrengsten voor de agrariër blijven daarbij helaas vaak achter. De voorgestelde aanpak uit de nota Limburgse Land- en Tuinbouw Loont spreekt ons aan. Een aanpak die niet bestaat uit dwingend voorschrijven van zaken, maar die bestaat uit het faciliteren van duurzaam ondernemerschap, van competentie-ontwikkeling. Een aanpak ook die vernieuwende concepten ondersteunt. Ik beveel uw Staten aan die aanpak te ondersteunen.’

Lees hier de volledige toespraak van Faassen.

IMG_0833.JPG

Pagina delen

Sectorgroepen

Dit artikel staat onder de volgende sectorgroepen
Akkerbouw, Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen, Fruitteelt, Paardenhouderij, Pluimveehouderij, Varkenshouderij