field-1246620_1920

De slanke Bourgondiër valt in de prijzen

27-05-2016

De Slanke Bourgondiër is tijdens het Pluimveesymposium Vlees uitgeroepen tot winnaar van de Innovatieprijs Vlees. De Slanke Bourgondiër werd door bijna de helft van de bezoekers van het symposium gekozen als meest innovatieve idee.

Tweede werd de Finse Driehoek, een transparante samenwerking en kennisdeling tussen vleeskuikenhouders, voerfabriek en premixfabrikant. Als derde kozen de deelnemers de Strooiselgenerator; een machine om de kwaliteit van het strooisel gedurende de ronde op peil te houden.

De jury ontving dit jaar maar liefst 16 aanmeldingen waarvan zij drie nomineerde. Op het symposium bepaalde het publiek de uiteindelijke winnaar.

De Slanke Bourgondiër

De Slanke Bourgondiër is een initiatief van een dertig kalkoenhouders. Sinds 2006 worden in Nederland geen kalkoenen meer geslacht. Om de afzet te waarborgen zetten de kalkoenhouders via dit concept af. De naam zegt het al: kalkoenvlees past uitstekend binnen een gezonde en bourgondische levensstijl.

Theo Coumans, voorzitter kalkoenhouders LTO: 'Als de consumptie van 1 kilo per persoon in Nederland stijgt naar 2 kilo zijn we met de Nederlandse producenten zelfvoorzienend. We zijn de enigste die wekelijks vers kalkoenvlees kunnen leveren.'

Snelst groeiend

Willem Treep van Willem & Drees haalde in zijn presentatie De Slanke Bourgondiër aan als mooi voorbeeld van directe verkoop aan de consument. Volgens Theo Coumans is kalkoenvlees wereldwijd de snelst groeiende pluimveesector.

Het vierde Pluimvee Symposium Vlees werd georganiseerd door Coppens Diervoeding en Pluimveeweb. Het Pluimvee Symposium Vlees werd 25 mei gehouden op de Venco Campus in Eersel. Het was met ruim 250 bezoekers een volgeboekt symposium.

De Slanke Bourgondiër

Pagina delen

Sectorgroepen

Dit artikel staat onder de volgende sectorgroep
Pluimveehouderij