field-1246620_1920

Wereldwijde aandacht voor schone lucht door planten-rugtas

09-02-2016

Stichting Innovatie Glastuinbouw (SIGN) ontwikkelde samen met studenten van de TU Delft een prototype van de iGreen Plant Bag. Persoonlijk draagbare schone lucht door actieve luchtfiltering van fijnstof en vluchtige organische stoffen door plantwortelsubstraat, in de vorm van een rugtas. Bent u benieuwd hoe de iGreen Plant Bag werkt? Klik hier voor een kort filmpje. 

Het nieuws van de iGreen Plant Bag en de lucht reinigende eigenschappen van planten kreeg wereldwijde aandacht. Het bericht is medio januari via meer dan 400 websites, kranten zoals Trouw, De Morgen (België) en Bangkok Post (Thailand) en de Thaise, Canadese en Nederlandse televisie.De komende maanden werken we aan het testen van verschillende wortelsubstraten en het verfijnen van het prototype.  

Dit is het eerste project van het innovatieprogramma Waard&vol groen van Stichting Innovatie Glastuinbouw (SIGN). Dit innovatieprogramma richt zich op nieuwe functionele waarden van groen zoals water- en luchtzuivering, maar ook op gezondheid en sociale waarden zoals samen groen beleven. LLTB is één van de partijen onder SIGN, die in alliantie met Innovatie Agro&Natuur (voorheen InnovatieNetwerk) werkt aan grensverleggende innovaties in het kader van het realiseren van doelstellingen van de Topsector T&U.

Sign

Pagina delen