field-1246620_1920

Waterschap Peel en Maasvallei opent beverloket

2 okt 2015
Waterschap Peel en Maasvallei opent binnenkort een beverloket. Inwoners van Limburg kunnen bij het loket schade of andere problemen melden die veroorzaakt worden door de bever.

In het werkgebied van Waterschap Peel en Maasvallei tussen Roermond en Mook zitten inmiddels honderden bevers die voor steeds meer problemen zorgen. De meest recente klachten komen van een fruitteler in Maasgouw waar bomen worden aangevreten door bevers. Ongeveer 30 bomen zijn vernield.

De provincie is overigens financieel verantwoordelijk voor vraatschade door de bever. Het waterschap is alleen aan zet als er problemen met de waterafvoer of beekoevers ontstaan door de bever, die als beschermde diersoort niet mag worden verjaagd of gedood.

Ook andere diersoorten in de beekdalzones rukken op en zorgen voor een toenemend aantal klachten. Een voorbeeld daarvan is de das die dit jaar al voor 360.000 euro aan schademeldingen heeft gezorgd in Limburg.

Het nieuwe loket is alleen bedoeld voor problemen die de bever veroorzaakt. Voor schademeldingen van andere diersoorten kunnen mensen terecht bij het faunafonds via het schaderegistratiesysteem. De LLTB infolijn ondersteunt leden bij het invullen van het registratiesysteem en is daarvoor bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 12 uur op telefoonnummer 0900-46365582.
Bever

Pagina delen