field-1246620_1920

Wat kun je zelf doen om het dumpen van drugsafval voor te zijn?

6 okt 2015
Het dumpen van afval van drugslabs en van hennepplantages in het buitengebied van Limburg en Noord-Brabant is een steeds groter wordend probleem. We kunnen er zelf iets tegen doen!

In 2014 was het aantal incidenten al twee keer zo groot als in 2013 en in 2015 ligt het aantal al weer hoger. Naast de overlast en de kosten die het dumpen veroorzaakt, is er ook nog het risico voor de gezondheid als het afval wordt geloosd in het riool of op het oppervlaktewater.

Wat kun je zelf doen als je een bedrijf hebt in het buitengebied of als je er vaak bent? Signaleer en deel! De politie in Nederweert en Leudal werkt samen met mensen die veel in het buitengebied zijn om sneller aan informatie te komen over mogelijke criminele activiteiten. In een online workshop laat de politie zien waar je op kunt letten. Wat zijn aanwijzingen voor een drugslab in de buurt? En als je iets ziet, wat kun je dan doen? Waar kun je het melden?

De workshop wordt online gegeven. Dat betekent dat je mee kunt doen van achter je pc of tablet. Je kunt daarbij ook direct vanaf je pc of tablet vragen stellen aan de sprekers. Daarvoor is geen speciale apparatuur nodig. Je ontvangt vooraf een mail met een link waarmee je kunt inloggen en dan ben je aan boord.

Aanmelden kan hier.

De workshop wordt op 8 oktober twee keer gegeven. Om 16 en 17 uur. Per keer kunnen maximaal 25 deelnemers meedoen.
Politie

Pagina delen