field-1246620_1920

LLTB vraagt uitstel mest uitrijden

28-08-2015
De deadline van 1 september 2015 om mest uit te rijden nadert met rasse schreden. LTO heeft deze week bij staatssecretaris Dijksma het verzoek weggelegd om de uitrijperiode van dierlijke mest te verlengen van 1 naar 15 september 2015 voor heel Nederland. Hetzelfde geldt voor de inzaaidatum van groenbemesters.

Troebele berichtgeving in de agrarische vakbladen leidt ertoe dat er signalen van leden komen die er geen touw aan vast kunnen knopen. Het verzoek om uitstel geldt dus voor heel Nederland.

De overvloedige regenval, gecombineerd met een langer groeiseizoen voor onder meer granen en pootaardappelen, brengt veel ondernemers in Nederland in de problemen. LTO heeft het verzoek tot uitstel van de inzaaidatum voor groenbemesters en verlenging van de uitrijperiode tot het laatste moment uitgesteld, omdat werd gehoopt op beter weer. Dat kwam er helaas niet.

Momenteel ligt het verzoek voor bij staatssecretaris Dijksma. Er is nog geen besluit genomen. LTO heeft gevraagd dit liefst vandaag nog te doen. Leden kunnen actuele berichtgeving het beste volgen via ons online ledenblad: www.nieuweoogst.nu.
Mest

Pagina delen

Sectorgroepen

Dit artikel staat onder de volgende sectorgroepen
Akkerbouw, Pluimveehouderij, Varkenshouderij