field-1246620_1920

Geen akkoord met Dijksma, overleg met leden over acties

27-08-2015
NVV en LTO hebben vandaag geen akkoord bereikt met Sharon Dijksma over de crisis in de varkenshouderij.

‘Het was een pittig gesprek’, zeggen NVV-voorzitter Ingrid Jansen waarnemend voorzitter Eric Douma van LTO Varkenshouderij. Dijksma is bereid te kijken naar het verlagen van de keuringskosten, maar heeft aangegeven niet te willen tornen aan het terugdraaien van regels, die de Nederlandse varkenshouders de laatste jaren op enorme kosten hebben gejaagd.

'Wij gaan het gesprek nu terugkoppelen met onze leden. Met de leden zullen wij bepalen of wij ons neerleggen bij de uitkomsten van het gesprek en of we acties gaan voeren en zo ja, hoe we dat gaan doen. De leden hebben daarin het laatste woord’, aldus Jansen en Douma.

Minder varkenshouders
Volgens Dijksma moet onder ogen worden gezien dat er niet meer varkenshouders bij moeten komen in Europa, met nog meer varkens. Dat zou de opbrengsten verder verminderen. Jansen en Douma benadrukken dat in het vitaleringsplan, waarin de Producenten Organisatie Varkenshouderij sinds enkele maanden samenwerkt met het ministerie van Economische Zaken en Rabobank, serieus gekeken wordt naar het reguleren van het aanbod. 'Dit is lange termijn, waarmee we sowieso doorgaan, dat neemt niet weg dat er op korte termijn oplossingen moeten komen voor onze varkenshouders. En daar heeft Dijksma geen toezeggingen over gedaan. We gaan nu overleggen met onze leden wat onze volgende stap zal zijn.'
Varkens

Pagina delen

Sectorgroepen

Dit artikel staat onder de volgende sectorgroep
Varkenshouderij