field-1246620_1920

Werkbezoek gouverneur aan gemeente Peel en Maas

16 jul 2015
Op uitnodiging van Statenlid John Verhoijsen bracht Limburgs gouverneur Theo Bovens gistermiddag een werkbezoek aan de gemeente Peel en Maas. Doel van de rondleiding was hem bij te praten over actuele ontwikkelingen op het platteland.

Verhoijsen: “Gouverneur Bovens neemt graag kennis van wat er in Limburg leeft en hoe er vanuit de verantwoordelijkheid van de provincie een bijdrage kan worden geleverd om welvaart en welzijn van alle Limburgers te vergroten. De gouverneur heeft altijd blijk gegeven van interesse in de Limburgse gemeenschap, daarnaast is hij zeer geïnteresseerd in het werk van het Statenlid en in de Statenleden zelf. Hij ging dan ook direct in op mijn uitnodiging om een dagdeel mee op stap te gaan”.

Bovens bezocht het gemeenschapshuis De Wieksjlaag en ging daar het gesprek aan over de realisatie van de nieuwe Brede school in Beringe in een monumentaal pand uit 1926. Ook kreeg hij een toelichting op de plannen voor een multifunctionele buitensport accommodatie. Beide initiatieven zijn vanuit de lokale gemeenschap opgepakt.

Parkhoeve De Middelt
Bij Parkhoeve De Middelt in het Kesselse Oijen vertelden eigenaren Gerrie en Marcel Mertens hoe zij zo’n vijftien jaar geleden geen uitbreidingsmogelijkheden hadden voor hun melkveehouderij, maar wel kansen zagen in te haken op de natuurlijke voordelen van het toeristisch aantrekkelijke gebied. Inmiddels biedt de belevingsboerderij van deze LLTB-ondernemers tal van recreatieve en sportieve attracties en arrangementen.

De gouverneur werd door LLTB-er Herman Mertens bijgepraat over de bijzondere kenmerken van de Limburgse Land- en tuinbouw. De agrarische sector in onze provincie omvat bovenop alle elders in het land voorkomende sectoren ook onder meer een mondiaal vooraanstaande boomteelt, een robuuste tuinbouwsector met zowel open als bedekte teelten, vanzelfsprekend de aspergeteelt, maar ook een krachtige paardensector en een hoog innovatieve intensieve veehouderij.

Ook de werkzaamheden van Natuurrijk Limburg en de Coöperatie Limburgse Zorgboeren kwamen voorbij. “Samen met tal van kleinschalige initiatieven en nieuwe concepten is Limburg daarmee zonder enige twijfel de meest veelzijdige landbouwprovincie van Nederland. Die variatie en diversiteit moeten we koesteren, want het is de basis voor kennisuitwisseling, vernieuwing en een vitaal platteland”, aldus Mertens.
11745620_487562204735228_3579197888499004140_n

Pagina delen