field-1246620_1920

Opening Co CreatieLab in Villa Flora ook kans voor innovatieve LLTB-ers

30 jun 2015
De herinrichting van de Villa Flora in Venlo nadert langzaam maar zeker haar voltooiing. Het karakteristieke glazen gebouw, voormalige expositieruimte van de Floriade 2012, wordt omgetoverd tot Co CreatieLab.

Het bestaat onder meer uit een kook- en smaakcentrum, een collegezaal, verwerkingsruimten en proeffaciliteiten. De totale kosten, ongeveer 1 miljoen euro, zijn bij elkaar gebracht door o.a. de provincie, de regio Venlo en diverse private partners.

In het Co CreatieLab kunnen onderzoekers, studenten en innovatieve ondernemers aan de slag met ideeën voor het (door)ontwikkelen van agro- en foodconcepten. Het maakt onderdeel uit van de ambitie om de Brightlands Campus Greenport Venlo te laten uitgroeien tot een centrum voor gezonde voeding, waarin research, productontwikkeling, onderwijs en educatie, een living lab en voorlichting een plek krijgen. Zo moet de Villa Flora bekend komen te staan als een gerenommeerd Food Experience Park.

De InnoFair
Het CoCreatieLab zal op 17 september feestelijk worden geopend. Voor innovatieve ondernemers is er die dag de gelegenheid zichzelf, hun bedrijf of product te presenteren tijdens een speciale InnoFair, die van 09.00 tot 18.00 uur plaatsvindt. Zij kunnen daarbij rekenen op een gratis stand inclusief opmaak op basis van aangeleverd materiaal. Voorwaarden zijn, dat elke beurshouder die dag zelf voor de standbezetting zorgt en bovendien tien bezoekers garandeert (de toegang is overigens gratis).

Het Co-creatielab wordt gebruikt door ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf, kennisinstellingen, zoals Universiteit Maastricht, Wageningen University, HAS Hogeschool, Kids University for Cooking en consumenten.

Klik hier voor meer info over het Co-CreatieLab.
Klik hier voor meer informatie over de InnoFair en aanmelding.

Exposanten zullen komende donderdag 2 juli tussen 09.00 – 10.30 uur in de Villa Flora worden geïnformeerd over de opzet van de InnoFair.
PWIJ20060711-1169

Pagina delen