field-1246620_1920

Bestuurdersdag LLTB: kijken naar de toekomst

29-06-2015
De ledenraad, het hoofdbestuur, vakgroepvoorzitters, afdelingsvoorzitters, directie en alle projectleiders kwamen vrijdag 26 juni bij elkaar op het Ondernemersplein Limburg in Roermond. Het ochtendprogramma stond in het teken van het veranderende veld van belangenbehartiging en de wijze waarop de LLTB de werkorganisatie heeft omgeturnd om aan te sluiten op deze veranderingen.

Tijdens het middagprogramma werd vooral gekeken naar wat al deze wijzigingen concreet betekenen in de praktijk. Uit diverse onderzoeken naar mogelijke toekomstscenario’s voor de LLTB, zoals vastgelegd in bijvoorbeeld het ‘Kwartiermakersrapport’, blijkt dat er sprake is van een sterk veranderende omgeving van belangenbehartiging.

Deze veranderingen - zoals schaalvergroting, verdere professionalisering van de bedrijfsvoering en intensiever ketenbeheer - leiden tot een andere perceptie van onze leden over de relevantie van LLTB en een duidelijke verschuiving van de prioriteiten. Algemeen directeur Klaas van Mierlo: “Hieruit moet worden geconcludeerd dat van medewerkers andere competenties en andere manieren van werken worden verlangd. Medewerkers moeten specialistisch zijn en de capaciteit hebben doelgericht en snel zaken te regelen via samenwerking en netwerken.”

Niet in beton gegoten
De nieuwe organisatie is flexibel en blijft meebewegen met de tijd. Dat verwachten leden ook van de LLTB, zegt Van Mierlo. “De nieuwe organisatie is niet in beton gegoten. Twee vragen staan altijd centraal: is het in het belang van ons lid en dient het de LLTB als vereniging? Minstens één van deze vragen moeten we met ‘ja’ kunnen beantwoorden, voordat we ermee aan de slag gaan. Ik heb veel vertrouwen in deze nieuwe manier van werken.” Van Mierlo legt ook uit wat de nieuwe manier van werken inhoudt. “Er wordt gewerkt in wisselende projectteams, die we vormgeven aan de hand van wat er qua expertise wordt gevraagd bij een project. Flexibiliteit en maatwerk. Daar waar we specifieke expertise niet zelf in huis hebben, kijken we eerst naar onze dochterbedrijven Arvalis en Grooh Communicatie.”

LLTB-voorzitter Léon Faassen was na afloop van de bestuurdersdag positief gestemd. “Ik vond het fijn met alle bestuurslagen van de LLTB bij elkaar te komen. Zeker in combinatie met de directie en projectleiders. We hebben kort teruggekeken, maar vooral gekeken naar de toekomst van onze vereniging en het belang van onze leden. Ik heb er het volste vertrouwen in dat onze werkorganisatie samen met ons een weg vindt naar de toekomst. Samen bouwen we aan de toekomst van de agrarische belangenbehartiging.”

Bestuurslid Pieter van Melick vult aan: “We hebben een goede werkdag gehad, ik kreeg er energie van. Naar mijn gevoel een mooie basis om samen met de ledenraad en projectleiders verder te bouwen aan LLTB.”

Lobby in Brussel en Den Haag
Vanuit LTO Nederland waren tijdens het ochtendprogramma directeur Thijs Cuijpers en lobbyist Koert Verkerk aanwezig. Cuijpers ging met name in op de landelijke uitdagingen. “Als agrarische sector zijn we toonaangevend, toekomstgericht en maatschappijbewust. Dat zijn we nu en dat moeten we blijven uitdragen naar de politiek en onze partners.” Koert Verkerk werkt als lobbyist vanuit Brussel en had een heldere boodschap aan de Limburgse bestuurders: “Op de eerste plaats, investeer meer tijd in de lobby in Brussel. Daar gebeurt het en daar moeten we als sector zijn. Vanuit LTO Nederland en Copa-Cogeca zitten we vooraan in het Europese proces. Belangrijk dit te blijven doen. Daarnaast zie ik dat we soms keuzes moeten maken. Vaak is het beter heel veel reuring te veroorzaken op een klein aantal onderwerpen, dan een klein beetje op heel veel onderwerpen.”
 
Bekijk de foto's

 
DSC_0249b

Pagina delen