field-1246620_1920

Project ‘Hennepbestrijding buitengebied 2015’ van start

20 apr 2015
Al jaren hebben agrarische ondernemers te maken met onvrijwillig gebruik van hun percelen maïs of asperge voor de teelt van hennep door criminelen. Voor alle getroffen ondernemers geeft dit veel ergernis, schade, verdachtmakingen en rompslomp.

De LLTB vindt het bijzonder vervelend als haar leden op deze manier te maken krijgen met criminaliteit. Daarom organiseert de LLTB al enkele jaren het project 'Hennepbestrijding buitengebied' voor alle leden.

Leden van de LLTB ontvangen deze week de brief en het deelnameformulier.

U kunt tot 16 mei het deelnameformulier invullen en retourneren. Op het formulier moet u met coördinaten aangeven waar de maïs/asperges (komt/komen) te staan. U plaatst daarna een baken in het perceel en houdt een logboekje bij met uw controles en waarnemingen. Een kleine inspanning die een hoop overlast kan voorkomen.

Deelname aan het project ‘Hennepbestrijding buitengebied’ betekent dat alle deelnemende leden in hun maïs- en/of aspergepercelen medio juni (na de laatste onkruidbestrijding) een oranje baken plaatsen, zelf de percelen controleren en dit registreren. Door de actieve inzet van LLTB en politie en Openbaar Ministerie worden maïs- en aspergepercelen van LLTB-leden die deelnemen aan dit anti-hennepproject vanaf de weg en zo mogelijk vanuit de lucht extra gecontroleerd op de aanwezigheid van hennep. Door uw deelname aan het project kunt u uzelf beter beschermen én wordt u beschermd tegen criminelen.
Hennep

Pagina delen