field-1246620_1920

Onderscheidingen voor agrarische waterschapsbestuurders

27-03-2015
Tijdens de laatste vergadering van het algemeen bestuur van Waterschap Roer en Overmaas dinsdagavond heeft vertrekkend bestuurslid Jean van der Linden (Eys) de Erepenning van het waterschap ontvangen uit handen van voorzitter Jan Schrijen. Bij Waterschap Peel en Maasvallei ontving  Jan Classens de zilveren erepenning van de Unie van Waterschappen.

“De Erepenning geldt als het ereburgerschap van het waterschap”, aldus waterschapsvoorzitter Jan Schrijen. “Hiermee spreken we onze dank en waardering uit voor de jarenlange inzet en grote betrokkenheid van Jean van der Linden. Hij heeft zich in de afgelopen 28 jaar als bestuurder sterk gemaakt voor het waterschap en het waterbeheer in Zuid- en Midden-Limburg. Het doet mij veel genoegen om namens de fractievoorzitters van het algemeen bestuur van dit waterschap, deze Erepenning te mogen overhandigen.”
 
Legpenning UvW
Tijdens de laatste vergadering van het algemeen bestuur ontvingen vier vertrekkende bestuursleden tevens de zilveren legpenning van de Unie van Waterschappen. De legpenningen zijn uitgereikt aan Hub Salden, Walter Uiterhoeve, Luc Dohmen en Cyriel Lebens als dank voor hun inzet als waterschapsbestuurder. Het algemeen bestuur van Waterschap Roer en Overmaas kwam dinsdagavond voor het laatst bijeen. Gisteravond is het nieuw gekozen algemeen bestuur geïnstalleerd.

Peel en Maasvallei
Tijdens de afscheidsbijeenkomst van het algemeen bestuur op 11 maart ontving bestuurslid Jan Classens de zilveren erepenning van de Unie van Waterschappen uit handen van voorzitter Toine Gresel.

Jan Classens, portefeuillehouder waterbeheer bij Waterschap Peel en Maasvallei, ontving deze erepenning voor zijn verdiensten van 15 jaar lid van het algemeen bestuur, waarvan 12 jaar als lid van het dagelijks bestuur. Naast een fanatiek waterschapper is Jan ook vennoot binnen het rundveebedrijf Maatschap Classens-Rutten in Ysselsteyn.

Jan is verder voorzitter van de Stichting Agrarische Belangengroep Mariapeel in Evertsoord, bestuurslid van de Vereniging Innovatief Platteland in Oirlo en ook weet hij nog tijd vrij te maken voor het bestuurslidmaatschap van het CDA, afdeling Venray.

Binnen de Limburgse Land- en Tuinbouwbond is Jan geen onbekende. Hij treedt al heel lang op als liaison tussen de bond en de leden binnen het beheergebied van het waterschap voor de portefeuille en het beleidsveld Water. In samenwerking met de LLTB-afdeling Venray is Jan ook nauw betrokken bij de collectieve belangenbehartiging rond gebiedsontwikkeling. Vanuit zijn bestuursfunctie bij het waterschap vervult hij het lidmaatschap Stuurgroep Deltaplan Hoge Zandgronden en is hij bestuurslid binnen de werkgroep Pelvenen.
Jean van der Linden

Pagina delen