field-1246620_1920

LLTB bijeenkomsten Programmatische Aanpak Stikstof

20 jan 2015
Van 10 januari tot en met 20 februari ligt de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) ter inzage. De PAS moet een oplossing bieden voor de stagnerende vergunningverlening in het kader van de Natuurbeschermingswet.

Een oplossing die zorgt voor in stand houding van de belangrijke Europese natuur, maar die ook perspectief biedt voor agrarische bedrijfsontwikkeling. Bedrijfsontwikkeling die ook – binnen grenzen – mogelijk moet zijn als de ammoniakuistoot op een indivdueel bedrijf toeneemt.

Samen met de provincie Limburg wil de LLTB u informeren over de PAS en een indicatie geven welke gevolgen het nieuwe beleid heeft voor uw bedrijf. Daarvoor worden drie informatiebijeenkomsten gehouden. Bekijk op Ledennet waar en wanneer deze bijeenkomsten plaatsvinden.

De bijeenkomsten starten om 20 uur en zullen worden voorgezeten door de LLTB-portefeuillehouder Duurzaamheid: Mark Tijssen.

Op de avond wordt u inzicht geboden op de PAS-systematiek en de kansen voor uw bedrijf, maar ook op de grenzen die er blijven. Ook de maatregelen en studies die voorzien zijn komen aan bod, waaronder de voorgenomen studies in een aantal gebieden naar mogelijke nitraatmaatregelen in intrekzones aangrenzend aan die gebieden.
 
Uiteraard kunt u toelichtende vragen stellen aan de vertegenwoordigers van de Provincie Limburg en de LLTB. U bent van harte uitgenodigd.
Mest

Pagina delen