field-1246620_1920

LLTB en Arvalis lanceren bedrijfsscan voor de tuinbouw

24 okt 2014
Als onderdeel van de TuinbouwVersnellingsagenda hebben de LLTB en Arvalis een bedrijfsscan gelanceerd voor ondernemers in de fruitteelt, open en bedekte teelten en de boomteelt.

De Scan Ondernemersperspectief met Toekomst biedt een persoonlijk gesprek over ambities, motivatie, strategie, blik naar buiten, gemaakte keuzes en toekomstverwachtingen; een analyse van de bedrijfscijfers, de ontwikkeling van het bedrijf in relatie tot het bedrijfsplan, het blootleggen van de sterkten en zwakten; een tweede persoonlijk gesprek over de ontwikkelrichtingen van het bedrijf passend bij ambities, ondernemerschapskeuzes en toekomstverwachtingen, financiële situatie en mogelijkheden in de markt; een adviesrapport waarin de gesprekken en de ontwikkelrichtingen zijn vastgelegd.

De LLTB-leden in het tuinbouwcluster zijn in de vorm van een persoonlijke brief op de hoogte gesteld van de ondersteuningsmogelijkheden van de TuinbouwVersnellingsagenda. Centraal aanmeldpunt is de Tuinbouwlijn van de LLTB met een eigen telefoonnummer: 0475-381 785 en emailadres: Tuinbouwlijn@lltb.nl.

De provincie Limburg en de LLTB hebben ook een uitgebreide informatiebrief gestuurd naar intermediaire partijen in het Limburgse Tuinbouwcluster zoals financiers, accountants- en adviesbureaus, gemeenten en telersverenigingen. Aan hen wordt gevraagd ideeën aan te dragen voor het versterken van de structuur in de tuinbouw en hun klantrelaties te wijzen op de advies- en ondersteuningstrajecten zoals die binnen de TuinbouwVersnellingsagenda zijn ontwikkeld.

Bij die brief is een mediabericht gevoegd dat door deze intermediairs gebruikt kan worden in hun eigen communicatiekanalen.

Pagina delen

Sectorgroepen

Dit artikel staat onder de volgende sectorgroepen
Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen, Fruitteelt