field-1246620_1920

Uitvoering besluit Europa inzake gevolgen Russische boycot ligt bij RVO

19-08-2014
Tussen Economische Zaken en de organisaties LTO Nederland, DPA en NFO heeft maandag 18 augustus een constructief overleg plaatsgevonden. Onderwerp van dit gesprek was de uitvoering van het Europees besluit dat vandaag bekend gemaakt is.

Producten mogen uit de markt gehaald worden, groen geoogst of helemaal niet geoogst worden. Er is een compensatieregeling die tot eind november geldt en daarvoor is een bedrag beschikbaar van 125 miljoen euro.

Vanmiddag is afgesproken dat de verantwoordelijkheid met betrekking tot de uitvoering van deze besluiten ligt bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De bij DPA aangesloten telersverenigingen, LTO en NFO verzorgen samen met de RVO de communicatie naar de telers en tuinders. RVO zal de procedures publiceren op haar website en neemt de uitvoering voor haar rekening. Ondernemers die gebruik willen maken van deze regeling wordt geadviseerd deze website goed in de gaten te houden en er voor te zorgen dat ze, als ze een aanvraag doen, de regels en procedures goed volgen.

Uiteraard is LTO Nederland gesprekspartner in dit proces en heeft zij een adviserende rol richting EZ en RVO als het gaat om het beleid ten aanzien van de Europese steunmaatregelen.
7743578792_794f0cebbe_o

Pagina delen

Sectorgroepen

Dit artikel staat onder de volgende sectorgroepen
Akkerbouw, Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen, Fruitteelt, Paardenhouderij, Pluimveehouderij, Varkenshouderij