field-1246620_1920

Regeling werktijdverkorting opengesteld

20-08-2014
Nederlandse bedrijven die direct zijn getroffen door de Russische boycot van EU-goederen en daardoor minder werk hebben, kunnen werktijdverkorting voor hun medewerkers aanvragen.

De boycot van Rusland is volgens het kabinet een buitengewone omstandigheid die niet tot het gewone ondernemersrisico kan worden gerekend. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt de bestaande regeling werktijdverkorting per direct open. Zo moet de werkvermindering tenminste 20 procent per week zijn en minimaal 2 en maximaal 24 weken duren. Wordt aan die voorwaarden voldaan dan kan een bedrijf voor de betreffende werknemers een WW-uitkering krijgen voor de niet-gewerkte uren, vanaf de datum waarop de aanvraag is ontvangen. Aanvragen kunnen bij het ministerie van SZW worden ingediend.

Let op:
  • Het aanvraagformulier moet volledig worden ingevuld (met name punt 3 is heel belangrijk). Onvolledige formulieren zorgen voor ernstige vertraging bij het afgeven van de ontheffing.
  • Op het aanvraag formulier onder punt 3 ook het aantal uitzend-krachten worden opgegeven. Hoewel uitzendkrachten niet tot de arbeidscapaciteit behoren, worden ze wel meegenomen in de afweging door SZW bij al dan niet verlenen van de ontheffing.
  • Uit het formulier moet blijken dat het bedrijf binnen 24 weken weer ‘volop’ kan draaien, dat moet aannemelijk zijn.

Klik hier voor meer informatie. 

Grens Rusland

Pagina delen

Sectorgroepen

Dit artikel staat onder de volgende sectorgroepen
Akkerbouw, Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen, Fruitteelt, Paardenhouderij, Pluimveehouderij, Varkenshouderij