field-1246620_1920

Energiebesparing en productie loont

14-08-2014
Uit onderzoek blijkt dat 90 procent van de agrariërs het belangrijk vindt om energie te besparen. Zelf duurzame energie produceren wordt door 70 procent gezien als een reële mogelijkheid om extra inkomsten te generen en energiekosten op het bedrijf te verlagen.

Voordat agrariërs echter tot deze maatregelen overgaan, willen ze weten of de investering rendeert. Veel kennis hierover is al beschikbaar maar vaak niet gebundeld, objectief en lastig te vinden.

AgroEnergiek
Als antwoord hierop is het project AgroEnergiek gestart met als doel ondernemers te informeren over maatregelen op het gebied van energiebesparing, -opwekking en klimaatbelasting, en hen te enthousiasmeren en stimuleren er zelf mee aan de slag te gaan. Het project richt zich op ondernemers in de rundveehouderij, intensieve veehouderij en open teelten.

Praktische maatregelen
Praktische maatregelen op het gebied van energie en klimaat kunt u vinden op www.agroenergiek.nl met daarbij verwijzingen naar praktijkvoorbeelden, rekentools en praktijkervaringen van ondernemers en voorbeeldprojecten en naar andere websites. Op de website zijn ook alle bijeenkomsten te vinden die AgroEnergiek organiseert of ondersteund.

Samenwerking
Het project is een samenwerking tussen Projecten LTO Noord, ZLTO, Arvalis, CLM, Wageningen UR, ACRRES en NAJK, in opdracht van het ministerie van EZ. Het communicatieproject Agroenergiek komt overigens mede voort uit het Convenant Schone en Zuinige Agrosectoren.
Energie

Pagina delen

Sectorgroepen

Dit artikel staat onder de volgende sectorgroepen
Akkerbouw, Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen, Fruitteelt, Paardenhouderij, Pluimveehouderij, Varkenshouderij