field-1246620_1920

De Faunafonds-portal is verhuisd

19 aug 2014
De Faunafonds-portal, waarmee grondgebruikers een verzoekschrift voor een tegemoetkoming in de faunaschade bij het Faunafonds kunnen indienen, is verhuisd. Het indienen van verzoekschriften doet u vanaf heden via het faunaschaderegistratie-portaal: www.faunaschade.nl.

Het faunaschaderegistratie-portaal (SRS) was al de ingang voor het melden van particuliere of bedrijfsmatige faunaschade, het aanvragen van een ontheffing/machtiging voor verjaging ondersteunend afschot en het registreren van de uitgevoerde maatregelen bij de faunabeheereenheid (FBE). Nu is de Faunafonds-portal ook onderdeel geworden van SRS, waardoor grondgebruikers voor het indienen van een verzoekschrift terecht kunnen op www.faunaschade.nl.

De voordelen van deze verhuizing op een rij:
  • als grondgebruiker heeft u al uw gegevens omtrent de schademeldingen, de ontheffings-/machtigingsaanvragen en de verzoekschriften voor een tegemoetkoming in de schade via één portaal beschikbaar;
  • het Faunafonds hoeft u niet meer te vragen om rapportagegegevens omdat de digitaal geregistreerde maatregelen die op en rond de schadepercelen zijn uitgevoerd voor zowel grondgebruiker als Faunafonds inzichtelijk zijn;
  • het provinciale faunabeleid kan nog beter onderbouwd worden doordat de FBE een completer beeld van de schademeldingen krijgt.

Het voornaamste verschil is dat het traject nu altijd begint met een schademelding bij de FBE. Vanuit die schademelding kunt u een machtiging of ontheffing aanvragen voor bestrijding van de schadeveroorzakende soorten en/of een verzoekschrift bij het Faunafonds indienen.

Indien u nog geen gebruiker bent van het SRS (www.faunaschade.nl), dient u zich eerst te registreren. Daarna kunt u uw account van de Faunafonds-portal eenmalig koppelen zodat u toegang blijft houden tot uw gegevens die bij Faunafonds bekend zijn. Een kort stappenplan over deze koppeling treft u hier.

varkensschade.JPG

Pagina delen

Sectorgroepen

Dit artikel staat onder de volgende sectorgroepen
Akkerbouw, Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen, Fruitteelt